Eveniment

Primul partid care îşi anunţă candidatul la Prezidenţiale din 2019. PNL votează susţinerea lui Iohannis la prezidenţiale şi pe Orban pentru funcţia de premier

Primul partid care îşi anunţă candidatul la...

Autor: Gabriel Pecheanu

11.03.2018, 13:35 962

Liberalii vor vota, duminică, o rezoluţie pentru susţinerea lui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat de preşedinte şi a lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier, decizia fiind luată prin suplimentarea ordinii de zi a şedinţei Consiliul Naţional al partidului, care are loc la Parlament.

Delegaţii Consiliului Naţional al PNL au decis suplimentarea ordinii de zi cu două noi puncte, respectiv validarea ca propunere pentru funcţia de prim-ministru a liderului liberalilor, Ludovic Orban, şi a celei de candidat la funcţia de preşedinte al României, pentru alegerile din 2019, a lui Klaus Iohannis.

Cele două propuneri urmează să fie supuse votului secret al delegaţilor la reuniune.

Propunerea pentru susţinerea drept candidat al liberalilor la Preşedinţie a lui Klaus Iohannis a fost făcută de liderul liberalilor, Ludovic Orban, iar cea pentru funcţia de premier a fost făcută de prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu.

"În documentele care urmează să fie adoptate astăzi o să vedeţi că scrie că urmează să construim, să creăm un nou program de guvernare un lucru atât de aşteptat de români, un program care să arate că suntem, într-adevăr, alternativa la PSD. De ceea cred că este absolut normal să solicit introducerea pe ordinea de zi a unui nou punct şi anume să formalizăm desemnarea candidatului Partidului Naţional Liberal la funcţia de prim-ministru în persoana preşedintelui partidului, domnul Ludovic Orban", a declarat Iulian Dumitrescu de la tribuna Consiliului Naţional.

"Este o necesitate din punct de vedere statutar, este o necesitate din punct de vedere politic, validarea candidatului la preşedinţia României din partea PNL se decide în Consiliul Naţional.După cum vedeţi, după o bună perioadă de vreme adversarii noştri politici au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanţă între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele Klaus Iohannis este ales preşedinte al României ca şi candidat din partea PNL. PNL s-a angajat în parteneriat cu preşedintele României să pună în practică proiectele lansate în perioada candidaturii", a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban.

La ora transmiterii acestei ştiri, 785 de delegaţi ai PNL sunt reuniţi, la Palatul Parlamentului, pentru şedinţa Consiliului Naţional al partidului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO