Eveniment

Primul caz de transmitere pe cale sexuală a virusului Zika, înregistrat în Franţa

Primul caz de transmitere pe cale sexuală a virusului...

Autor: Roxana Maciuca

27.02.2016, 17:25 180

Cazul a fost detectat în urmă cu câteva zile. Este vorba este o femeie care nu este însărcinată.

"Ea a primit virusul de la partenerul său care s-a întors din Brazilia", a declarat ministrul francez, întrebat de jurnalişti AFP despre acest caz.

Cuplul locuieşte în regiunea Ile-de-Franţa, unde se află capitala Paris.

Cei doi "se comportă bine", starea lor de sănătate este sub control, au precizat surse apropiate ministrului francez.

Autorităţile din Dallas, Texas, au confirmat în februarie un caz de transmitere a virusului Zika pe cale sexuală, posibil primul astfel de caz înregistrat în SUA. Centrul american pentru Controlarea şi Prevenirea Bolilor a anunţat, miercuri, că investighează 14 posibile cazuri de infectare cu virusul Zika pe cale sexuală, printre persoanele vizate aflându-se şi femei însărcinate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat Zika urgenţă medicală globală pe 1 februarie pe fondul unei posibile legături cu microencefalia, malformaţie care apare la nou-născuţi sub forma unui cap subdezvoltat, ceea ce duce la grave probleme de sănătate şi chiar la decesul acestora.

Virusul Zika a fost depistat în peste 30 de ţări şi se răspândeşte rapid în special în America Centrală şi cea de Sud. Brazilia, care este cea mai afectată de epidemia Zika, investighează 4.017 cazuri de microencefalie, în condiţiile în care 583 de cazuri au fost confirmate.

Nu există vaccin sau tratament pentru combaterea virusului, care cauzează stări de febră moderată, iritaţii şi ochi roşii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO