Eveniment

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Milano

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Milano

Autor: Anamaria Cadis

23.02.2020, 23:16 645

Un medic dermatolog, care era deja spitalizat cu pneumonie la spitalul Sacco din Milano, a avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, potrivit milano.corriere.it.

Presa italiană citează surse medicale care spun că şi alţi angajaţi ai departamentului de dermatologie de la spitalul la care lucra medicul au prezentat simptome compatibile cu cele date de COVID-19 şi aşteaptă rezultatele testelor.

Între timp, măsurile de securitate la spitalul Sacco au fost înăsprite şi autorităţile încearcă să refacă traseul medicului contaminat pentru a vedea cu cine a intrat în contact cu el. Acestora li s-a cerut să nu meargă la serviciu începând de luni şi urmează să fie testaţi la rândul lor.

De asemenea, se fac investigaţii şi în legătură cu un angajat al unei filiale a Unicredit din Milano. Părinţii acestuia au avut rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus şi au avut contact direct cu fiul lor.

Până la obţinerea rezultatului testului, managerul Unicredit le-a cerut tuturor celor 1600 de angajaţi care lucrau în clădirea de birouri în care lucra bărbatul, să nu meargă la muncă.

Italia se confruntă cu multe cazuri de coronavirus, care au crescut la peste 150, fiind şi trei decese. Guvernul a instituit carantină în zonele cele mai afectate, 11 la număr din regiunile Lombardia şi Veneto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO