Eveniment

Primul cap tăiat după catastrofa de la alegeri: Premierul Ludovic Orban şi-a anunţat demisia din fruntea Guvernului. ”Nu mă cramponez de funcţie, trebuie constituit un Guvern de dreapta”

Primul cap tăiat după catastrofa de la alegeri:...
07.12.2020, 19:09 1412

Premierul Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier, urmând ca preşedintele Iohannis să nominalizeze alt premier după consultările cu partidele politice.

„Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia are un obiectiv foarte precis- odată exprimată decizia cetăţenilor trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern”, spune Ludovic Orban.

El spune că România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voinţa românilor care-şi doresc modernizarea şi dezvoltarea României.

„Decizia mea vreau să arate un lucru foarte clar- nu mă cramponez de funcţia de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern foarmat din formaţiunile politice de centru-dreapta, care susţin cu claritate orientarea euroatlantică a României şi care vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziţie şi să fructifice oportunităţile pentru a putea să crească calitatea vieţii pentru fiecare dintre cetăţenii români”, adaugă Orban.

Orban a spus că, după demisia sa, Guvernul va fi condus de un membru al Cabinetului care va fi desemnat de preşedintele Iohannis.

„De asemenea, am încredere că în negocierile care vor fi declanşate de preşedintele României vocea raţiunii va triumfa”, a adăugat Orban. Acesta şi-a manifestat convingerea că în zilele care vor urma negocierile vor duce cu adevărat la un la un guvern care să aibă capacitatea de a aduce România înainte, de a face faţă provocărilor cu care se confruntă ţara şi mai ales de a pregăti relansarea economică a României după pandemie.

Ludovic Orban a mai spus că el şi colegii săi au făcut „tot ce a fost omeneşte posibil”: „Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provocările cu care se confruntă România. Pe 6 decembrie românii care au participat la vot au decis componenţa viitorului Parlament. Obiectivul pe care îl am este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Obiectivul perioadei care va urma este acela de fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să ofere românilor garanţia unei direcţii corecte pentru România şi garanţia unei capacităţi de a utiliza toate resursele şi toate oportunităţile pe care România le va avea la dispoziţie în următorii patru ani”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO