Eveniment

Primele zboruri charter către Antalya operate de pe Aeroportul Internaţional Arad

Primele zboruri charter către Antalya operate de pe...

Autor: Departamentul Corespondenţi

06.06.2017, 15:39 115

Circa 90 de turişti au decolat, marţi, de pe Aeroportul Internaţional Arad către Antalya, Turcia, fiind primii pasageri ai unei curse aeriene care operează pe aeroportul arădean în ultimii doi ani.

„Suntem chiar din Arad, e bine că putem decola de aici, ne place, ne bucurăm”, a declarat o femeie.

Turiştii care au plecat marţi sunt din Arad, Timiş şi Hunedoara, însă reprezentanţii operatorului turistic spun că vizează să atragă şi turişti din estul Ungariei.

Zborurile charter sunt operate de către doi operatori turistici care au închiriat avioane de la două companii aeriene din Turcia.

Conform contractelor semnate, vor fi două zboruri săptămânale, marţea şi vinerea, aceleaşi avioanele care aduc turiştii din Turcia urmând să preia alte grupuri.

„Astăzi (marţi – n.r.) au debutat în zborurile către Antalya cu o companie care duce turişti în vacanţă. Compania care a început operarea marţi zboară cu avioane Boing 737, iar cealaltă companie care va duce turişti vinerea va folosi avioane Boeing 737 sau alt tip în funcţie de numărul călătorilor”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, directorul Aeroportului Internaţional Arad, Dan Bălăcel.

Contractele cu Aeroportul Internaţional Arad sunt semnate până în a doua parte a lunii septembrie.

Conducerea Aeroportului Internaţional Arad şi conducerea Consiliului Judeţean Arad, care administrează baza aeriană, au început discuţiile cu mai multe companii pentru a duce la Arad şi curse regulate de pasageri.

„Sper ca în cursul acestei toamne sau cel târziu în prima parte a anului viitor să avem şi cursă regulată de pasageri”, a mai declarat Bălăcel.

Aeroportul Internaţional Arad a fost extins şi modernizat cu două milioane de euro, ceea ce a crescut capacitatea de lucru a aerobazei de zece ori, de la 50 la 500 de pasageri pe oră, inaugurarea noilor facilităţi fiind făcută în cursul lunii aprilie 2016.

Înainte de modernizare, cursele care operau pe Aeroportul arădean s-au retras fără prea multe explicaţii explicaţii.

Aeroportul arădean poate opera un trafic de 200.000 de pasageri pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO