Eveniment

Primele ipoteze despre cauza prăbuşirii avionului pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu

Foto: Twitter / Vigili del Fuoco

Foto: Twitter / Vigili del Fuoco

Autor: Andreea Tobias

03.10.2021, 19:51 1637

Expertul în aviaţie Dan Andrei spune că avionul pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu este unul foarte sigur. Cauzele prăbuşirii pot fi multiple. Prima ipoteză avansată de expert este că motorul a cedat.

„Pilatus este socotit acum cel mai sigur avion turbopropulsor cu un singur motor. El, într-o perioadă de 30 de ani, este încă în producţie şi au fost produse peste 1700 de aeronave de tipul acesta. Este foarte sigur”, a declarat, la Aleph News, expertul în aviaţie Dan Andrei.

Avionul are 9 locuri, zboară cu o viteză de 500 de kilometri pe oră, „o viteză foarte bună pentru un turbopropulsor”, şi zboară aproximativ 5 ore, adică 2.800 de kilometri.

De la Bucureşti poate să ajungă oriunde în Europa.

„Cauzele pot fi multiple. Prima idee care-mi vine în minte este că a avut o cedare de motor. Motorul este turbopropulsor, înseamnă că el antrenează o elice, dar motorul este cu turbină şi putea la un moment dat să ia o pasăre sau din varii motive să aibă o defecţiune la compresor sau turbină şi în felul acesta să producă un incendiu”, a explicat Dan Andrei.

Un avion de mici dimensiuni înmatriculat în România s-a prăbuşit pe o clădire de la periferia oraşului Milano. Cei opt oameni de la bordul avionului pilotat de Dan Petrescu au murit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO