Eveniment

Primele doze de vaccin Astrazenaca ajung în Italia. Primii vaccinaţi: profesori şi poliţişti

Primele doze de vaccin Astrazenaca ajung în Italia....

Autor: Andreea Tobias

05.02.2021, 14:17 80

Aproape 250.000 doze de vaccin Astrazenaca ajung sâmbătă în Italia. Vaccinul va fi administrat profesorilor, poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare care au sub 55 de ani.

Domenico Arcuri, comisarul special italian pentru COVID-19, a declarat, vineri, că planul de vaccinare funcţionează la viteză maximă.

Domenico Arcuri a confirmat că primele 246.600 de doze de vaccin Astrazenaca vor sosi sţmbătă: „De săptămâna viitoare vom putea să începe şi administrarea acestuia. Vom continua vaccinarea cu Pfizer şi Moderna a populaţiei cu cel mai mare risc, pentru a reduce letalitatea. Astrazeneca va fi administrată celor care nu au împlinit 55 de ani: vom începe cu profesorii, poliţia, angajaţii din închisori şi prizonieri”.

Până în martie, a spus comisarul special italian pentru COVID-19, 7 milioane de italieni ar putea fi vaccinaţi.

„În ianuarie am primit 2,3 milioane de doze, în februarie - dacă previziunile vor fi respectate - vom primi 4,2 şi în martie 8,2 milioane. În total, vom avea 14,7 milioane de doze în primul trimestru, când ar fi trebuit să avem 28 de milioane", a afirmat Arcuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO