Eveniment

Primele declaraţii ale lui Carlos Ghosn, fostul ”patriarh” al Renault, după scandal: Este o conspiraţie. Nu este vorba despre lăcomie sau dictatură, este vorba despre trădare

Primele declaraţii ale lui Carlos Ghosn, fostul...

Autor: Izabela Cutieru

09.04.2019, 10:56 583

Carlos Ghosn, CEO Nissan, şi-a susţinut nevinovăţia, acuzându-şi foştii colegi de trădare şi conspiraţii împotriva sa, în cadrul primelor declaraţii publice de la arestul său iniţial de anul trecut, informează Reuters.

Procurorii au făcut pasul extrem de neobişnuit de a-l rearesta săptămâna trecută pe Ghosn, în urma recentelor afirmaţii conform cărora acesta ar fi folosit fonduri ale companiei, în valoare de 5 milioane de dolari, pentru a-şi spori averea. Ghosn fusese eliberat pe o cauţiune de 9 milioane de dolari, timp de 30 de zile, timp în care a înregistrat videoclipul publicat de avocaţii săi marţi.

„Aceasta este o conspiraţie... nu este vorba despre lăcomie sau dictatură, este vorba despre un complot, despre o conspiraţie, despre trădare”, a spus Ghosn.

Conspiraţia, a spus el, a fost declanşată de teama că ar putea aduce Nissan mai aproape de partenerul şi acţionarul majoritar Renault SA.

„Au existat temeri legate de faptul că următorul pas al alianţei ar putea fi reprezentată de o fuziune care ar ameninţa anumite persoane sau, în cele din urmă, ar afecta autonomia companiei Nissan”, a adăugat Ghosn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO