Eveniment

Primele Bombardier in subterane

11.12.2002, 00:00 10

Metrorex a pus in circulatie, marti, primele doua garnituri noi de metrou dintr-un total de 18 rame, realizate in baza unui contract incheiat cu compania Bombardier, restul urmand sa fie date in folosinta pana la sfarsitul anului viitor.
Ramele vor circula pe magistrala 2 IMGB-Pipera. "Ne gandim sa marim la 24 numarul de trenuri care vor circula pe acest traseu. Pretul unei garnituri de metrou formata din sase vagoane este de circa 6 mil. euro", a precizat ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Miron Mitrea.
Noile trenuri, care sunt asamblate la Electroputere Craiova, au culoare intermediare de trecere, sistem de ventilatie si o capacitate de transport de aproximativ 1.200 de persoane.
Programul de dezvoltare al Metrorex include, pe langa achizitionarea celor 18 trenuri pana la sfarsitul anului 2003, si modernizarea a 240 de vagoane din parcul actual. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO