Eveniment

Primele 20 de contracte de achiziţii publice încheiate în 2020 valorează peste 6,5 mld. lei. Cel mai scump proiect este pentru o cale ferată

Primele 20 de contracte de achiziţii publice încheiate...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.04.2021, 00:07 1998

Alstom Transport, Spedition UMB şi Sa & Pe Construct sunt câştigătorii celor mai mari trei contracte de achiziţii publice încheiate în 2020 în România. Dacă „lider“ este un contract de aproape 3 miliarde de lei, pen­tru reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria, cele­lal­te proiecte de pe podium valorează 680 mil. lei, res­pectiv 670 mil. lei, arată datele furnizate de Confidas.ro la solicitarea ZF.

Spedition UMB şi-a adjudecat contractul pentru pro­iec­tarea şi execuţia secţiunii 3B din autostrada Braşov-Târgu-Mureş-Cluj-Oradea, în vreme ce Sa & Pe Con­struct se ocupă de proiectarea şi execuţia tronsonului 3 din dru­mul expres Craiova-Piteşti. Cele două firme sunt ale ace­luiaşi acţionar, Dorinel Umbrărescu, recunoscut pentru parteneriatele sale cu statul.

Câştigătoarea celui mai valoros contract de anul tre­cut este însă Alstom Transport, o companie care dezvoltă şi comercializează sisteme, echipamente şi servicii pentru sectorul feroviar, cu afaceri de 246,7 mil. lei în 2019. Alstom a implementat, printre altele, şi soluţiile de sem­na­lizare electronică din magistrala 5 a metroului din Bu­cu­reşti, pusă în funcţiune în toamna lui 2020.

În total, primele 20 de contracte au o valoare cumulată de peste 6,5 miliarde de lei, arată calculele ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO