Eveniment

Primarul unei localităţi din România renunţă la zilele comunei pentru construirea unui centru medical

Primarul unei localităţi din România renunţă la...

Autor: Loredana Ficiu, Mediafax

24.07.2019, 16:29 902

Primarul comunei Bălăneşti, judeţul Gorj, Ovidiu Pungan, a anulat ediţia din acest an a „Zilelor Comunei” şi a anunţat că banii destinaţi manifestărilor vor fi folosiţi pentru construirea un centru medical, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul comunei Bălaneşti, judeţul Gorj, a stabilit ca banii destinaţi iniţial sărbătoririi zilelor comunei programate să aibă loc în perioada 10-11 august să fie direcţionaţi către construirea unui centru medical.

„Nefiind bani suficienţi la bugetul local, împreună cu Consiliul Local, am hotărât ca, în acest an, să nu mai facem Zilele Comunei, urmând ca această ediţie să o facem din nou anul viitor. Ne-am gândit că aceşti bani, aproximativ 70.000 de lei, care erau pentru Zilele Comunei să îi investim pentru a face un cabinet medical”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălăneşti.

Suma care va fi folosită pentru construirea centrului medical nu este suficientă, pentru că va fi necesară reabilitarea unei clădiri şi dotarea lui, însă edilul este de părere că mai pot fi luaţi bani din bugetul local, iar acestor sume li se vor adăuga fonduri de la Consiliul Judeţean Gorj şi poate chiar şi sponsorizări.

Primarul speră că centrul medical va fi finalizat până la sfârşitul anului.

„Am considerat că prioritară este sănătatea şi după aceea distracţia. Îmi pare rău ca nu pot să mai organizez un asemenea eveniment, dar am luat această decizie. Consider că în urma investiţiei care se va face va rămâne ceva în urmă pentru comunitate, va fi de bun augur pentru cetăţenii din localitate care vor veni la medicul de familie, pentru a face o consultaţie sau să îşi ia tratamentul", a mai spus primarul din Bălăneşti.

Toate resursele financiare destinate Zilelor Comunei vor fi direcţionate spre centrul medical care va fi amenajat în fostul sediu al primăriei şi care să includă şi o farmacie, întrucât în prezent nu există una în localitate.

Potrivit edilului, lucrările vor începe peste două săptămâni. În prezent sunt doi medici de familie în localitate.

„Funcţionează în prezent un cabinet medical, dar dorim să facem unul la standarde europene, ceea ce este necesar pentru cetăţeni în acest secol. Sunt doi medici pe raza localităţii, sunt foarte bine poziţionaţi, unul în centrul localităţii şi unul în satul Glodeni, dar este necesară această investiţie. Pe lângă reabilitarea acestei clădiri unde va funcţiona cabinetul medical, intenţia este de a aduce şi o farmacie în localitate, deoarece la ora actuală pe raza comunei nu funcţionează nicio farmacie. I-am aduce pe ambii medici într-un singur loc şi ar fi şi o farmacie. Este un sediu al fostei primării. Eu consider că am luat o decizie înţeleaptă", a mai declarat Ovidiu Pungan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO