Eveniment

Primarul Oprescu este invitatul lui Cristian Hostiuc şi Claudiu Pândaru la ZF Live marţi, la 12:00

Primarul Oprescu este invitatul lui Cristian Hostiuc şi...
04.05.2015, 19:07 88

Primarul Capitalei Sorin Oprescu este invitatul lui Cristian Hostiuc director editorial Ziarul Financiar şi al lui Claudiu Pândaru, director editorial Mediafax Group, la ZF Live, marţi, de la ora 12:00.

Primarul general va fi marţi invitatul ZF Live după ce va participa, începând cu 9:30, la Bursa de Valori Bucureşti la deschiderea oficială a şedinţei bursiere cu ocazia listării obligaţiunilor în valoare de 2,2 miliarde de lei, recent emise de Municipalitate. 

Bon­durile de 2,2 miliarde de lei emise de Primăria Capitalei vor putea fi cum­părate, prin bursă, şi de publicul larg. Aceasta va fi cea mai mare ofertă de obli­gaţiuni neguver­na­men­tale din ultimii 10 ani care va intra la tran­zac­ţio­nare pe Bursa de Va­lori (BVB). 

În anul 2005, Municipiul Bucureşti a împrumutat 500 milioane de euro printr-o emisiune de euroobligaţiuni pe piata internaţională de capital. Emisiunea de euroobligaţiuni din anul 2005 trebuie rambursată în tranşă unică de 500 milioane de euro la data de 22 iunie 2015. 

Pentru rambursarea euroobligaţiunilor scadente în 22 iunie 2015 Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, în 2012, emiterea de obligaţiuni denominate în lei pe piaţa internă, care să fie listate la BVB. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO