Eveniment

Primarul municipiului Iaşi: PDL nu a învăţat nimic din greşelile făcute de PSD în timpul guvernării Năstase

Primarul municipiului Iaşi: PDL nu a învăţat nimic din greşelile făcute de PSD în timpul guvernării Năstase

FOTO: Mihai Dascalescu

Autor: Mediafax

01.04.2012, 11:10 443

Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de PRO TV, că PDL nu a învăţat nimic din greşelile făcute de PSD în timpul guvernării lui Adrian Năstase.

El a spus, răspunzând unei întrebări referitoare la plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL, că evenimentul a reprezentat o surpriză şi "un semnal care de fapt a stat mocnit în rândurile PDL".

"Acest partid n-a învăţat nimic din greşelile pe care le-am făcut chiar noi, PSD, în guvernarea lui Adrian Năstase. Şi atunci erau discuţii foarte mari că am adus miniştri şi i-am făcut apoi vicepreşedinţi", a sus Nichita la Pro TV.

Edilul Iaşului a mai spus că "PDL a fost văzut ca un partid al primarilor, al administraţiei publice locale, fiind condus de un fost primar al Capitalei şi apoi de un preşedinte care a fost primar al Clujului".

Întrebat de ce, la rândul său, a ales să plece de la PD la PSD, el a spus :"Am fost consecvent, ca şi Frunzăverde, cu principiile mele".

"În anul 2000, am candidat la Primăria municipiului Iaşi, mi s-a promis foarte clar sprijinul partidului, am fost abandonat în timpul campaniei electorale pentru alte lucruri, după aceea mi-am dat seama şi eu. Am insistat să candidez mai departe la Parlament şi atunci mi s-a spus că sunt un om mort politic şi că trag partidul înapoi în jos şi că nu mai contez pentru dânşii", a spus el, precizând că cei care i-au transmis acest mesaj au fost preşedintele organizaţiei judeţene şi de o parte din vicepreşedinţii de la acea vreme.

El a mai spus că, "dacă politicienii nu ţin seama de ceea ce vrea poporul, înseamnă că degeaba fac politică", însă a s pus că există în acest moment oameni de valoare în PDL.

"Şi acum în PDL sunt oameni de valoare. Îi respect, dar nu înseamnă că trebuie să treacă de acolo aici. De Frunzăverde v-am zis că este un fenomen legat de nemulţumirea alegătorilor legat de politica dusă la centru de PDL. Este treaba lor mai departe. Treaba noastră e să câştigm alegerile şi să schimbăm un sistem", a spus el.

Nichita a explicat că PSD "s-a făcut frate" cu PNL nu pentru că au o doctrină identică, ci pentru că doresc schimbarea sistemului lui Traian Băsescu.

"Deci azi ne-am făcut fraţi cu PNL-ul pentru un lucru foarte clar: nu pentru că suntem noi de aceeaşi doctrină ideologică, ci pentru faptul că vrem să schimbăm orice sistem al lui Traian Băsescu. De multe ori te faci frate, treci puntea şi după aceea impune-ţi punctul de vedere", a comentat primarul Iaşiului.

Solicitat în contextul acestei formulări să explice ce este PNL, primarul a răspuns: "În clipa de faţă, PNL este un partid de dreapta, cu o ideologie pe care o respectăm, un partid care este de o ideologie de dreapta, un partid adversar de-a lungul anilor, dar un partid partener azi, ca să putem să schimbăm acest sistem".

El a spus că ambele formaţiuni - PSD şi PNL - dau dovadă de un comportament responsabil faţă de populaţia României. Nichita a mai spus că s-a "bătut foarte tare", alături de alţii, pentru crearea USL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO