Eveniment

Primarul Gabriela Firea spune că alocaţiile copiilor sunt mici: Se cumpără foarte puţin. Austeritate la guvernare

Primarul Gabriela Firea spune că alocaţiile copiilor...

Autor: Nicolae Oprea

20.01.2020, 15:14 588

Primarul Gabriela Firea a precizat că alocaţiile copiilor sunt foarte mici, iar cu suma de 150 de lei pe lună, cât primesc în prezent aceştia, se poate cumpăra foarte puţin. „Prin urmare, austeritate la guvernare”, spune Firea.

„Alocaţiile sunt foarte mici. PSD a propus în Parlament şi s-a votat dublarea alocaţiilor, preşedintele ţării a venit cu o informaţie pozitivă, că a promulgat legea. Din nefericire, Guvernul PNL Orban a prorogat termenul, iar pentru 1 septembrie a aspus că nu este sigur 100% că vor fi dublate. Prin urmare, austeritate la guvernare. Se cumpără foarte puţin”, a declarat Gabriela Firea.

Senatul va prezenta în plenul de luni proiectul de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă emisă de Guvern prin care este prorogat, până la 1 august, termenul de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii.

Premierul Ludovic Orban a declarat că alocaţiile vor fi dublate cu ocazia unei rectificări bugetare care va avea loc după data de 1 iulie. Acesta a precizat ulterior că alocaţiile se vor dubla în luna august dacă vor exista resursele financiare necesare, precizând că iniţiativa PSD este un demers populist, dar şi că „nicăieri în lume nu s-au dublat alocaţiile de două ori în acelaşi an”.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie, legea ce prevede dublarea alocaţiei de stat pentru copii.

Legea prevede majorarea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii astfel:

- 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

- 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani;

- 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO