Eveniment

Primarul Gabriela Firea face bilanţul după prima ninsoare serioasă din această iarnă. Cum arată traficul în Bucureşti

Primarul Gabriela Firea face bilanţul după prima...

Autor: Nicolae Oprea

06.02.2020, 11:31 167

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că au fost 20 de linii de tramvai afectate de vremea rea, iar la ora transmiterii acestei ştiri, doar cinci mai sunt blocate, în timp ce trei semafoare din Capitală sunt avariate şi se lucrează pentru repunerea lor în funcţiune.

„Au fost 20 de sincope la tramvai, s-au rezolvat 15. Toate avariile au fost remediate, se lucrează la trei intersecţii, mai sunt avariate trei semafoare. Nu sunt probleme cu agentul termic”, a anunţat Firea, în cadrul Comandamentului de iarnă convocat, joi, la Primăria Bucureşti.

Conform sursei citate, peste 4.600 de cazuri de gripă au fost diagnosticate la copii.

„Raportările sunt de la cabinetele medicale şcolare. Din păcate, nu avem raportări de la şcolile şi grădiniţele private şi de la medicii de familie”, a declarat edilul.

Mai mult, Firea a spus că, potrivit datelor pe care le are, la Spitalul „Victor Babeş” au fost diagnosticate 629 de persoane cu gripă, iar la „Matei Balş”, în ultimele 24 de ore, au ajuns 147 de pacienţi cu această boală.

„Aproape 200 de oameni ai străzii au fost cazaţi în instituţiile noastre, coordonate de Direcţia de Asistenţă Socială. Persoanele fără adăpost care nu au dorit să mergă în centre au primit pături, îmbrăcăminte groasă, hrană caldă şi ceai”, a mai spus Firea.

La Comandament a fost prezentă şi Gabriela Băncilă, meteorolog în cadrul ANM Bucureşti, care a spus că, pe parcursul următoarele ore, vremea se va ameliora

Conform sursei citate, vineri, va fulgui, iar termometrele vor indica - 6 ...- 9 grade, existând posibilitatea să apară zăpadă îngheţată sau gheţus.

Vineri după-amiază şi seara, este posibil sa ningă slab, dar nu se vor depune mai multe de 2,5 centimetri, iar vântul rămâne slab până la moderat, susţine Băncilă.

„Până la sfârşitul săptămânii nu mai este vorba de ninsoare. Noaptea de vineri spre sâmbătă şi sâmbătă spre duminică, vor fi temperaturi la pragul gerului, care vor coborî până la -10 grade Celsius”, a adăugat meteorologul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO