Eveniment

Primarul Firea se joacă cu cuvintele şi uită că la bursă are obligaţiuni de 2,2 mld. lei. Pensiile private, BERD şi băncile, printre creditori

Finanţe personale

Primarul Firea se joacă cu cuvintele şi uită că la...

Autor: Liviu Popescu

12.06.2019, 00:07 3650

Afirmaţiile Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, conform cărora Primăria Bucureşti este în „faliment nedeclarat“, reprezintă un semnal de atenţionare pentru investitorii care au subscris în oferta de emisiuni de obligaţiuni de 2,2 mld. lei la bursa locală şi, politice sau nu, pot tulbura pieţele financiare.

Printre investitori se numără şase fonduri de pensii administrate privat Pilon II, cu circa 6,3 milioane de participanţi, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care pe lângă faptul că este cel mai mare investitor instituţional din România are şi cea mai mare investiţie în bondurile Primăriei Bucureşti, respectiv 330 mil. lei.

“Din păcate însă, declaraţii politice făcute la supărare pot tulbura pieţele financiare şi pot creşte costurile de împrumut nu doar pentru administraţiile locale, ci şi pentru România ca ţară”, spune economistul Aurelian Dochia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO