Eveniment

Primăria Sectorului 4 anunţă un complex acvatic despre care Administraţia Parcurilor spune că nu se va face

Primăria Sectorului 4 anunţă un complex acvatic despre care Administraţia Parcurilor spune că nu se va face

Proiectul s-ar situa pe suprafaţa haşurată mai sus, între Parcul Tineretului şi Palatul Copiilor

Autor: Mirabela Tiron

14.03.2011, 23:59 305

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului4 al Bucureştiului, a participat ieri la deschiderea unui proiectde complex acvatic pe un teren de cinci hectare din sectorul 4 alCapitalei, administrat de Administraţia Parcurilor, care susţineînsă că înţelegerea cu o firmă pentru dezvoltarea acelui complexacvatic a fost reziliată.

Pe de altă parte, Primăria Sectorului 4 aanunţat oficial ieri pe propriul site că firma Bleu Ciel, ocompanie cu o cifră de afaceri de 46.000 de euro, pierderi de53.000 de euro şi zero angajaţi în 2009, va dezvolta acest complexde agrement pe un teren situat între Palatul Copiilor şi StradaSecerei din Parcul Tineretului, în urma unei investiţii de 20 demilioane de euro.

Contractul de dezvoltare a acestui proiect afost semnat în 2009 între compania Bleu Ciel, deţinută cu un pachetde 85% de Marcel Toader, şi Administraţia Lacuri, Parcuri şiAgrement Bucureşti (ALPAB), care admi­nistrează terenul de cincihectare.

"Am obţinut autorizaţia de construire aacestui complex săptămâna trecută de la Primăria Sectorului 4.Săptămâna viitoare vom începe lucrările de construcţie, iar până înmartie anul viitor vom termina acest complex", a declarat MarcelToader, care deţine 85% din acţiunile companiei Bleu Ciel, restulfiind în posesia soţiei lui Gabriela Toader (prezentatoare la KanalD) şi a lui Radu Andrei Dinulescu.

Oficialii ALPAB au transmis ZF că înnoiembrie anul trecut contractul cu Bleu Ciel a încetat, iarcompania a fost anunţată.

"Menţionăm că acţiunea de astăzi (ieri-n.red.) a Primăriei Sectorului 4 nu are un temei legal având învedere că nu mai există relaţii contractuale între Bleu Ciel şiALPAB", au transmis oficialii biroului de presă al ALPAB. Ei au maimenţionat că motivul încetării contractului cu Bleu Ciel îlconstituie neîn­deplinirea obligaţiei de obţinere a autorizaţiei deconstruire, conform clauzelor contractuale, autorizaţie ce nu afost acordată de către Primăria Sectorului 4 până la data de 15noiembrie 2010.

"În contractul de asociere în participaţiunesingura clauză care poate duce la rezilierea contractului ţine dedepunerea documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei într-un an dela semnarea contractului, ceea ce Bleu Ciel a făcut. Contractul afost semnat în aprilie 2009, iar pe 15 noiembrie 2010 Bleu Ciel adepus documentaţia", a spus Marcel Toader. ZF nu a reuşit să îlcontacteze pe primarul Popescu Piedone până la închidereaediţiei.

"Am avut negocieri prelungite cu Radu Pop(directorul ALPAB) după semnarea acestui contract. Beneficiul careva reveni ALPAB a fost calculat prin raportul dintre investiţia pecare o facem şi terenul pe care se va construi complexul", asusţinut Toader. El a mai precizat că începând cu anul viitortrebuie să plătească Administraţiei Lacuri, Parcuri şi AgrementBucureşti, care a pus terenul la dispoziţie, 10% din profitulobţinut, care să nu fie mai mic de 250.000 deeuro.

Întrebat de ZF de unde vor proveni cei 20 demilioane de euro, având în veder că firma Bleu Ciel are afacerianuale de 50.000 de euro, Toader a susţinut că sunt bani proveniţidin fonduri proprii şi fonduri atrase.

El nu a vrut să dea detalii despreprovenienţa banilor, spunând că o parte din aceştia vin de la lafonduri de investiţii. "Nu vă pot dezvălui sursa banilor. Zece aniam fost jucător în echipa naţională de rugby a ţării şi vreo 11 aniam lucrat în străinătate în domeniul piscinelor. Am construit 402piscine (...). Investiţia este realizată împreună cu soţia mea,care lucrează la Kanal D", a răspuns Toader întrebării ZF legate deprovenienţa celor 20 de milioane de euro.

Toader mai susţine că planul de urbanismzonal, în posesia căruia a intrat în urmă cu cinci ani, prevedeexistenţa unei zone de distracţii de la Sala Polivalentă până lablocurile din Văcăreşti în sectorul patru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO