Eveniment

Primăria Municipiului Bucureşti zgârie bugetul bisericilor: Catedrala Mântuirii Neamului pierde 10 milioane de lei

Primăria Municipiului Bucureşti zgârie bugetul...

Autor: Mihaela Gidei

13.12.2019, 14:49 488

Primăria Capitalei vrea să taie aproape 50 de milioane de lei din sprijinul financiar alocat în 2019 pentru lucrările în multe biserici, între care se numără şi Catedrala Mântuirii Neamului, de unde reduce 10 milioane de lei. Proiectul va fi dezbătut în şedinţa CGMB de miercuri. 

Potrivit unui proiect care va fi dezbătut la Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMN) în şedinţa de miercuri, Primăria Capitalei vrea să taie aproape 50 de milioane de lei din bugetul alocat anul acesta lucrărilor de la mai multe lăcaşuri de cult din Bucureşti.

Bani sunt tăiaţi de la mai multe biserici din Capitală, care au fost alocaţi, iniţial, pentru diferite lucrări precum: refacere faţadă biserică şi turn clopotniţă (Mănăstirea Radu Vodă), consolidarea scărilor monumentale (Palatul Patriarhiei), remodelarea bucătăriei (Mănăstirea Plumbuita), reparaţii gard (Parohia Ceauş Radu) etc.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, sunt tăiate 10 milioane de lei din banii alocaţi Patriarhiei Române pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, aceasta fiind cea mai mare sumă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO