Eveniment

Primăria Cluj-Napoca a investit 1,4 mil. lei pentru modernizarea Pieţei Unirii

Primăria Cluj-Napoca a investit 1,4 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

22.05.2017, 18:14 639

Primăria municipiului Cluj-Napoca a finalizat o investiţie de peste 1,4 mil. lei (aproximativ 320.000 de euro), plus TVA, în lucrări de modernizarea a laturii de vest a Pieţei Unirii. Latura de vest a pieţei din punctul zero al oraşului a devenit astfel zonă pietonală (cu acces auto ocazional pentru aprovizionare), pe o lungime de 196 ml. Suprafaţa care a fost modernizată este de aproximativ 12.000 mp, având o lungime totală de 725 ml. Investiţia a presupus şi plantarea a 11 copaci şi amplasarea a 34 de stâlpi de iluminat public şi ornamentali.

Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat pentru acest an un buget de 1,35 mld. lei (300 mil. euro), cu aproximativ 16% mai mare faţă de cel din anul precedent. Principalele priorităţi sunt menţinerea facilităţilor privind investiţiile şi locurile de muncă în Cluj-Napoca, susţinerea municipiului ca centru naţional şi internaţional de inovare, cercetare şi IT, dar şi decongestionarea traficului.

Printre proiectele municipalităţii din Cluj-Napoca se află şi un nou program multianual de modernizare a infrastructurii rutiere, care să cuprindă şi străzile din noile extinderi ale oraşului, dar şi crearea de benzi dedicate pentru transportul în comun, odată cu introducerea în circulaţie a 8 troleibuze şi achiziţionarea a noi mijloace de transport în comun (50 de autobuze, 6 garnituri de tramvai şi 10 autobuze electrice).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO