Eveniment

Primăria Capitalei vrea să angajeze tinerii din centrele de plasament în instituţii de stat

Primăria Capitalei vrea să angajeze tinerii din...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

15.08.2018, 17:23 156

Primăria Capitalei intenţionează să angajeze tinerii din centrele de plasament în instituţiile de stat, potrivit unui proiect ce va fi discutat în CGMB, unde se precizează că, după încadrarea acestora, ei vor fi monitorizaţi timp de jumătate de an şi vor primi locuinţe de serviciu. 

„În vederea incluziunii sociale şi profesionale, tinerilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate au nevoie de atenţie deosebită şi măsuri sporite de protecţie socială. O astfel de categorie o reprezintă tinerii instituţionalizaţi care, la împlinirea vârstei de 18 ani părăsesc sistemul de ocrotire şi care, din cauza lipsei sprijinului familiei, riscă să fie marginalizaţi. (...) Cea mai mare problemă pe care o întâmpină aceşti tineri este găsirea unei locuinţe şi a unui loc de muncă ce le perite începutul unui trai independent”, se precizează în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), din 23 august.

Potrivit sursei citate, grupul ţintă al proiectului este constituit din tinerii care sunt sau urmează să părăsească sistemul de protecţie a copilului de pe raza Capitalei. Tinerii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 17 şi 27 de ani.

În prima etapă a proiectului, tânărul se prezintă cu documentele necesare la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) şi este îndrumat şi consiliat vocaţional de către specialişti. Apoi, DGASMB încheie protocoale de colaborare cu toate companiile de stat de la care se primesc, lunar, situaţiile privind locurile vacante. În următoarea etapă, tânărul este îndrumat către unul din locurile vacante, pentru angajare, în funcţie de opţiunile sale şi de aptitudini, arată proiectul Primăriei.

DGAMB va acoperi costurile necesare obţinerii adeverinţelor necesare la angajare. După ce tânărul este încadrat, va fi monitorizat timp de şase luni şi va fi propus pentru a primi o locuinţă de serviciu pe perioada ocupării respectivului loc de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO