Eveniment

Primăria Capitalei va oferi câte 250 lei pensionarilor pentru a-şi cumpăra ochelari de vedere

Primăria Capitalei va oferi câte 250 lei pensionarilor...

Autor: Nicolae Oprea

26.07.2018, 12:22 239

„Având în vedere faptul că în Municipiul Bucureşti există un număr mare de persoane vârstnice care au probleme de vedere, ne propunem să venim în sprijinul persoanelor cu pensia mai mică decât salariul minim net pe economie (1162 lei) pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari. Costul ochelarilor se va deconta de către Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, în cuantum de maximum 250 lei/net, acordaţi o singură dată/beneficiar”, se arată în proiectul aprobat joi de Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul menţionat se numeşte „Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” şi, în proiectul Primăriei Capitalei, se mai precizează că în Bucureşti sunt 200.000 de pensionari cu pensia mai mică de 1.162 de lei.

„Având în vedere că problemele de vedere în rândul persoanelor vârstnice sunt foarte des întâlnite, estimăm pentru acest proiect un buget de aproximativ 50.000.000 lei. Proiectul „Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” va fi implementat de către Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti”, mai spune proiectul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO