Eveniment

Primăria Capitalei va angaja 230 de cadre medicale care vor lucra în cabinetele şcolare

Primăria Capitalei va angaja 230 de cadre medicale care...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

05.09.2017, 11:32 203

„Este primul an în care Capitala a obţinut sprijin de la Guvern prin Ministerele de Finanţe şi Sănătăţii. Le mulţumesc pe această cale miniştrilor pentru faptul că am obţinut buget pentru cei 230 de medici şi asistenţi de la medicina şcolară pentru unităţile de învăţământ din Capitală. De un an de zile am bătut la porţile Guvernului, am discutat cu toţi foştii miniştri şi prim-miniştrii, de un an şi câteva luni, de când sunt primar general, şi nu am reuşit rezolvarea acestei probleme decât acum”, a spus Firea, în cadrul comandamentului care a avut loc marţi.

Edilul a specificat că, în multe şcoli există cabinete medicale, dar nu exista şi personal specializat.

„Cu câteva zile în urmă, bugetul destinat angajării medicilor şi asistenţilor pentru cabinetele de medicină şcolară din ţară a rezolvat o problemă foarte gravă. Începea din nou anul şcolar, iar noi aveam, în unităţile de învăţământ, cabinete şcolare, dar fără medici şi asistenţi în totalitatea lor, ceea ce era un minus foarte mare”, a mai declarat primarul Gabriela Firea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO