Eveniment

Primăria Capitalei: Adopţia la distanţă a câinilor comunitari în schimbul sumei de 195 de lei pe lună

Primăria Capitalei: Adopţia la distanţă a câinilor...

Autor: Radu Tutulan

30.06.2017, 13:48 2719

„Iniţiem o hotărâre de Consiliu General prin care să fie instituită adopţia la distanţă a câinilor fără stăpân, în vederea evitării aplicării eutanasierii în termenul prevăzut de lege. Am identificat un spaţiu în cadrul adăpostului de la Mihăileşti, care întruneşte toate condiţiile pentru adoptarea la distanţă a câinilor. Taxa pe care cei care adoptă în acest sistem vor trebui s-o plătească va fi de 6,5 lei pe zi, respectiv 195 lei pe lună, iar aceste sume vor acoperi integral îngrijirea câinilor adoptaţi. Suntem deschişi colaborării cu toate ONG-urile interesate să sprijine promovarea adopţiilor. Nu vreau să mai eutanasiem câini în afară celor foarte bolnavi sau foarte agresivi”, a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei de consiliu în care s-a adoptat acest proiect.

Documentul permite, practic, cetăţenilor care doresc să adopte un câine fără stăpân dar care nu îl pot lua acasă, să asigure lunar banii necesari achiziţionării hranei acestora iar patrupedul să rămână în grija adăposturilor.

Conform reprezentanţilor Primăriei Capitalei, la stabilirea sumei s-au luat în calcul costul hranei şi al serviciilor medical-veterinare. Costurile de personal, utilităţile şi materialele folosite pentru desfăşurarea activităţilor vor reprezenta contribuţia Primăriei Municipiului Bucureşti, din bugetul ASPA.

Proiectul a fost aprobat cu 39 de voturi pentru, o abţinere şi două voturi împotrivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO