Eveniment

Prima reuniune a PSD fără Liviu Dragnea. Oprişan nu exclude candidatura la şefia PSD şi prezidenţiale. "PSD fără Dragnea e mai frumos". Negoiţă: PSD să cedeze guvernarea pentru că nu poţi guverna cu 23%

Prima reuniune a PSD fără Liviu Dragnea. Oprişan nu...

Autor: Departamentul Politic

28.05.2019, 11:40 1217

Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, întrebat fiind dacă va candida la prezidenţiale şi şefia PSD nu a exclus niciuna dintre variante, spunând că la Vrancea nu a pierdut el alegerile, ci "PSD-ul lui Dragnea".

"Ştiţi cum e. Politicienii au o carieră şi au un parcurs. Eu zic că, în principiu, în raniţa fiecărui soldat poate să stea bastonul de mareşal. (...) Vreau să ne înţelegem, nu vorbim de prezidenţiale. Au fost europarlamntare şi populaţia a decis 20 şi ceva la sută PNL, tot aşa USR, PSD, etc, situaţia e împărţită, aşa e în democraţie", a declarat Marian Oprişan.

Întrebat dacă anticipatele sunt o variantă, acesta a exclus scenariul, spunând că PSD trebuie să menţină executivul până în 2020, când parlamentarele vor decide noua majoritate.

Chestionat cu privire la cel care trebuie să preia conducerea PSD, Oprişan a răspuns: "Cel mai bun coleg dintre noi, în cadru statutar şi congres. E prematur (n.r.: să spună dacă candidează în PSD)".

Cât priveşte scorul slab obţinut de PSD la Vrancea: "Nu am pierdut eu alegerile la Focşani şi în Vrancea, le-a pierdut PSD- ul Liviu Dragnea. Alegerile în România au fost pierdute pe acţiunile lui Dragnea. Eu am avut poziţii divergente permanente", a spus Oprişan.

Întrebat cum a PSD fără Liviu Dragnea, liderul PSD Vrancea a spus: "PSD arată mai frumos".

Potrivit numărătorilor paralele făcute de partide, în Focşani, PSD a obţinut doar 8.290 de voturi (21,82 %), faţă de PNL, care a obţinut 10.843 voturi (28,55 %). De asemenea, USR a primit 8.092 voturi (21,30 %).


Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a declarat că social-democraţii ”ar trebui să facă un pas în spate şi să cedeze guvernarea pentru că nu poţi guverna cu 23%”, el apreciind că ”s-a greşit şi s-a greşit grav”.

”E mai mult decât evident ca s-a greşit şi s-a greşit grav. Dacă discutăm despre faptul că s-a greşit grav, asta înseamnă că greşelile trebuie îndreptate. (...) PSD ar trebui să facă un pas în spate şi să cedeze guvernarea pentru că nu poţi guverna cu 23%”, a declarat înaintea şedinţei BPN al PSD Robert Negoiţă.

Întrebat dacă este susţine declanşarea alegerilor anticipate, cum a afirmat Dumitru Buzatu, Negoiţă a negat.

”Hai să fim realişti - în România, pe conjunctura legislativă existentă, nu vor exista anticipate niciodată”, a mai spus vicepreşedintele PSD.

PSD are şedinţa Biroului Permanent Naţional marţi, ora 11.00, la Parlament. De la 18.00 social-democraţii vor participa la întrunirea CEx. La cele două reuniuni, PSD va analiza rezultatul obţinut de formaţiune la europarlamentare şi calea de urmat după condamnarea lui Liviu Dragnea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO