Eveniment

Prima reacţie din PSD după ce Iohannis l-a numit tot pe Ludovic Orban premier. Gabirela Firea: Sunt uimită. Preşedintele demonstrează că sfidează Parlamentul, îi desconsideră pe români

Prima reacţie din PSD după ce Iohannis l-a numit tot pe...

Autor: Departamentul Social

06.02.2020, 18:54 1856

Primarul Capitalei Gabriela Firea a declarat că este uimită de faptul că preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou ca premier pe Ludovic Orban şi a subliniat că, prin această decizie, şeful statului demonstrează că sfidează Parlamentul, adică „îi desconsideră pe români”.

„Sunt chiar uimită, unii sunt sunt chiar stupefiaţi. Unii sunt chiar mai greu de stupefiat, pentru că m-am călit în ultimii ani. Este anormal ce se întâmplă. Practic, preşedintele ne demonstrează că sfidează Parlamentul, iar sfidând Parlamentul îi desconsideră şi pe români. În momentul în care nesocoteşti faptul că ieri în cadrul unei moţiuni de cenzură Guvernul Orban a căzut şi cu un scor hotărâtor, nici măcar la limită, trebuie să ţii cont de cetăţeni, adică de Parlament. Nu trebuie să ţii cont că cetăţenii sunt într-o parte şi Parlamentul în cealaltă parte”, a declarat Gabriela Firea la Antena3.

Primarul Capitalei a precizat că este necesar ca în următoarea perioadă preşedintele să schimbe atitudinea, chiar dacă nu va schimba şi propunerea de premier.

„Este cert că merge în acest drum în care să arate că domnul Orban este un bun prim-ministru”, a mai spus ironic Firea.

Precizările vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că îl desemnează, din nou, pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

„Următorul pas concret este desemnarea din partea mea a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern. După ce m-am consultat cu toate partidele parlamentare îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern şi să se prezinte în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO