Eveniment

Prima reacţie a Vioricăi Dancilă după ce Guvernul Orban a primit votul de învestire

Prima reacţie a Vioricăi Dancilă după ce Guvernul...

Autor: Departamentul Politic

04.11.2019, 18:06 999

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat luni, după învestirea Cabinetului Orban, că aceasta este o zi neagră pentru România, puterea executivă fiind preluată ilegitim.

"Am văzut încununarea tuturor manevrelor şi a jocurilor politice făcute de Iohannis pentru preluarea puterii. S-a desfăşurat acţiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive. E zi neagră pentru democraţie, în care preşedintele Iohannnis a reuşit să îşi impună locotenenţii la Palatul Victoria", a spus Viorica Dăncilă.

"Vorbim inclusiv de oameni care au fost respinşi în comisiile de specialitate. Este o situaţie fără prezedent care scoate la lumina cinismul lui Klaus Iohannis şi bătaia de joc faţă de instituţiile statului. Avem un preşedinte care lucrează împotriva Constituţiei, dar şi împotriva românilor.Singurul lui discurs este să dispară PSD, acest discurs extremist şi periculos. Să dispară şi bolnavii şi agricultorii ca să nu mai aibă nevoie de subvenţii şi irigaţii. Dacă ne uităm în programul de guvernare vedem că asta vreţi, vreţi să creşteţi tariferele pentru populaţie la gaze naturale şi energie electrică, prin renunţarea la plafonarea preţului la gaze şi energie. Asta vreţi dvs şi dl Orban. Vă ascundeţi în spatele acestui program crezând că vă puteţi eschiva la nesfârşit şi că oamenii nu înţeleg. Oameni cunosc foarte bine, ştiu ce înseamnă comasarea spitalelor. Şi acum veniţi cu tăieri. Oamenii vă văd şi vă vor face să plătiţi la vot", a mai spus premierul demis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO