Eveniment

Prima reacţie a premierului Ludovic Orban după citirea moţiunii de cenzură: Asemenea minciuni gogonate eu nu am mai văzut

Prima reacţie a premierului Ludovic Orban după citirea...

Autor: Laura Buciu

20.08.2020, 13:29 82
Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, după ce în Parlament a fost citită moţiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”, că este „o colecţie de minciuni şi date falsificate”. Orban a atacat, din nou, Curtea Constituţională.
 
„Este o pseudo-moţiune. Eu asemenea colecţie de minciuni, de date falsificate, o asemenea moţiune manipulatorie nu am văzut niciodată în istoria moţiunilor de cenzură din ultimii 30 de ani. Nişte minciuni gogonate care sunt contrazise de orice statistică oficială”, a spus premierul Ludovic Orban, după ce a asistat, în Parlament, la citirea moţiunii de cenzură.

Acesta a spus că numărul angajaţilor este mai mare în prezent, faţă de cel din 1 ianuarie 2020.

Acesta califică drept „minciună gogonată” faptul că salariul net a scăzut în timpul guvernării PNL.

„Păi depinde cum compari, că dacă compari mere cu pere... Niciodată nu se face comparaţie o lună din an raportată la luna decembrie. Întotdeauna, luna decembrie este luna în care este cel mai mare salariu net, pentru că atunci se iau prime de Crăciun, se calculează sporuri şi aşa mai departe. Calculul se face lună la lună. Luna iunie a anului 2020 raportat la luna iunie a anului 2019. Dacă facem această comparaţie (...), salariul mediu net în iunie 2020 mai mare cu 5% faţă de iunie 2019, când era la putere PSD în creştere economică, fără pandemie, fără criză economică, anul în care practic au fost o conjunctură economică extrem de favorabilă”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul a atacat, din nou, Curtea Constituţională, spunând că are „judecători puşi de PSD, în frunte cu Dorneanu”, referindu-se la zilele în care nu a existat cadru legislativ pentru carantinare şi izolare.

„Este vorba de o minciună gogonată înscrisă de aceşti indivizi care nu înţeleg nimic din ceea ce înseamnă comunicarea publică şi seriozitatea în faţa cetăţenilor. Oricine se poate uita data la care a fost publicat în Monitorul Oficial şi data la care a intrat în vigoare legea carantinei şi izolării. Este o distanţă de 20 de zile între momentul în care este publicată în Monitorul Oficial. Noi 20 de zile nu am avut posibilitatea din cauza deciziei CCR, luată de judecătorii puşi de PSD la Curtea Constituţională în frunte cu Dorneanu”, a spus Orban.

Premierul spune că din cauza acestui fapt, aproximativ 5.000 de români au fost infectaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO