Eveniment

​Prima reacţie a medicului care a operat copilul decedat la Sanador: Nu am nicio explicaţie

​Prima reacţie a medicului care a operat copilul...

Autor: Georgiana Mihalache

25.10.2018, 15:52 12989

Medicul Laura Bălănescu care a operat copilul decedat spune că nu ştie ce s-a întâmplat în cazul copilului decedat sâmbătă în spitalul Sanador din Bucureşti, dar declară că s-au respectat toate protocoalele şi a văzut copilul după operaţie. Laura Bălănescu a făcut declaraţii la prima conferinţă de presă organizată de Sanador după ce sâmbătă un copil de un an şi zece luni a decedat după o operaţie la spitalul privat Sanador.

„Pentru toată echipa mea a fost un şoc, o mare traumă şi este regretabil ce s-a întâmplat. Este o anchetă în curs de desfăşurare, nu am cum să vă dau foarte multe detalii, nu ştiu nici eu, n-am nicio explicaţie ce s-ar fi putut întâmpla. Intervenţia chirurgicală a evoluat fără evenimente majore şi anestezic nu au fost lucruri care să iasă din obisnuinţă. Au fost respectate şi s-au urmărit toate protocoalele. În acest timp copilul a fost văzut, şi eu l-am văzut, şi cei din echipa mea, şi cei din echipa spitalului, nu a fost un copil lăsat într-un salon nesupravegheat”, a spus Laura Bălănescu.

Doris Andronescu, directorul general al spitalului Sanador, a spus că procedurile s-au respectat, iar autorităţile au preluat documentaţie din spital.

„Există o monitorizare postoperatorie, s-au respectat toate procedurile medico-chirurghicale. Foaia de observaţie a fost deja predată autorităţilor. Am fost sideraţi, am fost muţi de acest eveniment tragic care s-a petrecut în Sanador. Este prima oară când apare un deces pe care nu ni-l explicăm. Echipa operatorie şi echipa de gardă a văzut copilul în multiple rânduri”, a spus Doris Andronescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO