Eveniment

Prima reacţie a lui Tăriceanu după discursul de astăzi al lui Iohannis, care a atacat din nou legile justiţiei: Sunt obligat să colaborez cu preşedintele

Prima reacţie a lui Tăriceanu după discursul de...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

02.05.2018, 14:16 108

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că va analiza oportunitatea de a participa pe 9 mai la recepţia de la Cotroceni cu prilejul Zilei Europei, precizând că este obligat "constituţional şi legislativ" să colaboreze cu şeful statului, Klaus Iohannis.

"Probabil că a venit invitaţia (la recepţia din data de 9 mai de la Palatul Cotroceni, cu ocazia celebrării Zilei Europei - n.r.) O să analizez oportunitatea participării", a afirmat Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

Întrebat dacă mai poate fi vorba de o colaborare cu preşedintele Klaus Iohannis, după solicitarea de a demisiona adresată premierului Viorica Dăncilă, Tăriceanu a răspuns: "Haideţi să separăm lucrurile. Una este relaţia instituţională, altele sunt atitudinile şi poziţionările de ordin politic. Le pun pe fiecare în căsuţa care trebuie. Eu sunt obligat să colaborez şi fiecare dintre noi suntem obligaţi să colaborăm instituţional. Avem această obligaţie care decurge din întreg cadrul constituţional şi legislativ şi sigur că acest lucru se va întâmpla. Ceea ce este relaţia politică este într-un alt registru."

Pe 9 mai va avea loc la Palatul Cotroceni recepţia de Ziua Europei, eveniment care se va desfăşura în intervalul orar 14.00 - 17.00. Evenimentul ar urma să reunească o serie de ambasadori, membri ai Forului Diplomatic, miniştri şi membri ai Guvernului, precum şi preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, cât şi premierul Viorica Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO