Eveniment

Prima ninsoare în Pasul Tihuţa şi în Munţii Rodnei, iar temperatura a scăzut sub zero grade Celsius

Prima ninsoare în Pasul Tihuţa şi în Munţii Rodnei,...

Autor: Mediafax

05.10.2016, 10:14 14019

În Pasul Tihuţa, situat între Bistriţa-Năsăud şi Suceava, a început să ningă, miercuri, mai multe echipaje de deszăpezire de la Drumurile Naţionale fiind trimise în zonă pentru a interveni, iar temperatura a scăzut sub zero grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa-Năsăud, Alexandru Slavita, este afectată de ninsori şi trecerea din Bistriţa-Năsăud spre Maramureş, pe DN 17 D, în zona Pasului Şetref, însă aici nu a fost necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire.

“Am trimis două utilaje în Pasul Tihuţa unde ninge abundent, existând un strat de zăpadă depus, iar temperatura este sub 0 grade Celsius. Nu au fost înregistrate probleme de trafic în judeţ” a declarat şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa-Năsăud, Alexandru Slavita, corespondentului MEDIAFAX.

În Munţii Rodnei, temperatura a scăzut sub zero grade Celsius, ninsorile de miercuri fiind primele din Pasul Tihuţa şi din Munţii Rodnei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru judeţul Bistriţa-Năsăud o avertizare de cod galben de ninsori şi viscol, avertizare valabilă miercuri în intervalul 8.30 – 12.00.

“La altitudini de peste 1000 de metri se va semnala ninsoare însoţită de vânt cu viteze care la rafală vor atinge 50 - 70 kilometri pe oră, ce determină scăderea vizibilităţii”, avertizează meteorologii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO