Eveniment

Prima imagine cu atacatorul care a ucis 22 de persoane pe Manchester Arena. Povestea lui Salman Ramadan Abedi, un cunoscut al serviciilor de informaţii

Prima imagine cu atacatorul care a ucis 22 de persoane pe...

Autor: Mediafax

24.05.2017, 12:25 2210

Salman Ramadan Abedi, în vârstă de 22 de ani, este principalul suspect în cazul atentatului terorist de pe Manchester Arena, cel mai grav atac din Marea Britanie, din ultimii 12 ani. Poliţia a confirmat identitatea acestuia, după ce oficiali din SUA au dat informaţia mai departe presei, aparent împotriva dorinţei poliţiei britanice şi a serviciilor de securitate, scrie The Guardian.

Poliţia şi serviciile de informaţii încearcă să stabilească dacă Salman Abedi a fost instruit într-o tabără teroristă islamistă din Libia, unde SI şi al-Qaida s-au afiliat pentru a lupta împotriva forţelor guvernamentale, scrie Mediafax.ro. 

Un prieten al acestuia a declarat presei că Abedi se întorsese din Libia săptămâna trecută: "El a plecat în Libia în urmă cu trei săptămâni şi se venise înapoi în urmă cu câteva zile".

Potrivit înregistrărilor video, luni seara aceasta a plasat o valiză pe holul Arenei Manchester, cu câteva momente înainte de explozie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO