Eveniment

Prima estimare oficială. Ludovic Orban: Economia României va scădea cu valori între 1% şi 3% în 2020

Prima estimare oficială. Ludovic Orban: Economia...

Autor: Răzvan Botea

09.04.2020, 21:47 269

Premierul Ludovic Orban a spus că, din datele pe care se discută în acest moment, România se va confrunta cu o recesiune economică situată între 1% şi 3% în acest an.

„Pe datele pe care lucrăm, România va înergistra o creştere economică negativă situată între 1% şi 3%”, a declarat premierul Orban la postul public de televiziune.

Mai multe instituţii bancare au emis prognoze legate de evoluţia economiei româneşti din acest an, în condiţiile în care toate estimările au fost modificate de apariţia crizei coronavirusului. Astfel, cea mai pesimistă prognoză a venit de la ING Bank, care a spus că economia României va scădea cu 6,6% în 2020, însă va reveni la o creştere de 7 procente în 2021.

Pe de altă parte, prognoza Băncii Mondiale este de o creştere marginală a economiei Româneşti. Instituţia a revizuit în jos prognoza de creştere a economiei româneşti, de la 3,8% la 0,3% în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO