Eveniment

Previziunile Bruxelles-ului s-au înrăutăţit: Economia UE va suferi o cădere record de 8,3% în 2020, faţă de o estimare anterioară de minus 7,4%

Previziunile Bruxelles-ului s-au înrăutăţit: Economia...

Autor: Alex Ciutacu

07.07.2020, 13:13 263

Comisia Europeană şi-a înrăutăţit estimările de creştere economică pentru Uniunea Europeană în 2020, avertizând că blocul economic va înregistra o recesiune „semnificativ” mai adâncă decât era previzionat anterior, în contextul în care restricţiile s-au prelungit în mai multe ţări pentru a opri răspândirea virusului, potrivit FT.

În primele estimări revizuite din ultimele două luni, Bruxelles-ul a notat că PIB-ul Uniunii Europene va suferi o cădere record de 8,3% în acest an, faţă de o estimare anterioară de minus 7,4%.

Mai mult, Comisia Europeană a revizuit şi forţa revenirii economice din 2021, întrucât se aşteaptă la o creştere de 5,8%, faţă de o estimare anterioară de 6,1%.

Braţul executiv al Uniunii Europene a explicat că cifrele s-au înrăutăţit în contextul în care ridicarea restricţiilor se produce mai lent decât se aştepta la începutul pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO