Eveniment

Preţurile la apartamente în octombrie: între plus 8% şi minus 14%. Unde se găsesc cele mai ieftine locuinţe din Bucureşti

Preţurile la apartamente în octombrie: între plus 8% şi minus 14%

Preţurile la apartamente în octombrie: între plus 8% şi minus 14%

Autor: Cristi Moga

17.10.2011, 00:07 3091

Preţurile solicitate pentru apartamentele vechi din Bucureşti au avut evoluţii contradictorii în prima parte a lunii octombrie, extremele fiind date de apartamentele cu trei camere din zona Ferdinand, care s-au scumpit cu 8,3% faţă de luna septembrie, respectiv apartamentele cu două camere din zona Dacia-Eminescu, mai ieftine cu 14,3% faţă de luna anterioară, potrivit datelor imobiliare.ro transmise către ZF.

Astfel, proprietarii de apartamente cu trei camere din zona Ferdinand cer în medie 89.000 de euro pentru o astfel de locuinţă, respectiv 1.100 de euro/metrul pătrat, în timp ce un apartament cu două camere în zona Dacia-Eminescu a ajuns la 70.000 de euro sau 1.157 de euro/metrul pătrat, potrivit sursei citate, care a realizat mediile analizând cel puţin zece oferte pentru fiecare tip de apartament.

Per total, variaţiile medii de preţuri ale apartamentelor vechi din Bucureşti se înscriu în intervalul plus/minus 1%, tendinţă care se manifestă de circa un an, de când preţurile apartamentelor vechi au scăzut cu cel mult 6%, potrivit imobiliare.ro.

Cele mai ieftine garsoniere din Bucureşti, cu preţuri de circa 35.000 de euro, pot fi găsite în cartierele Berceni, Drumul Taberei, Titan şi Pantelimon, în timp ce aparta­mentele cu patru camere din Cotroceni sau zonele Dorobanţi-Floreasca, respectiv Kiseleff-Aviatorilor au preţuri medii de peste 200.000 de euro.

Datele imobiliare.ro arată că un apartament cu trei camere din zona Giurgiului (59.000 de euro) este mai ieftin decât o garsonieră din Dorobanţi-Floreasca (60.000 de euro).

Singurele tipuri de apartamente pentru care preţurile medii pe metru pătrat mai sar de 2.000 de euro sunt cele cu patru camere din zona Kiseleff-Aviatorilor, al căror preţ mediu este de aproape 250.000 de euro.

La polul opus sunt apartamentele cu patru camere din Drumul Taberei sau Pantelimon, cu preţuri de circa 75.000 de euro, sub 900 de euro/metrul pătrat.

Potrivit indexului ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania, preţurile medii ale apartamentelor vechi cu trei camere din Bucureşti erau în septembrie de 80.200 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO