Eveniment

Preţul terenurilor pentru spaţii industriale de lângă Bucureşti a scăzut cu 40%

Autor: Cristina Cuncea

30.03.2011, 23:39 105

Preţurile terenurilor pentru construcţii industriale dinapropierea Bucureştiului au scăzut anul trecut cu circa 40%comparativ cu 2009, la o medie de 30 de euro pe metru pătrat, nivelsuperior celui din zona Budapesta, dar sub cel din Varşovia, Pragaşi Bratislava, potrivit King Sturge. În jurul oraşului Cluj-Napocapreţul terenului pentru astfel de dezvoltări este de 25 de euro pemetru pătrat.

"Preconizăm că în anul în curs vor predomina în continuareconstrucţiile la cerere de spaţii industriale şi logistice (buildto suit) din cauza restricţiilor de finanţare şi a noilordezvoltări limitate la preînchirieri, mai degrabă decâtconstrucţiile speculative. De asemenea, suntem de părere că nivelulchiriilor va rămâne în jur de 4-4,25 euro/metru pătrat, iar rata deneocupare va scădea foarte puţin, de la 15% la 14%, având în vederecă tranzacţiile se realizează în continuare mai degrabă în scopulrelocărilor decât al extinderii", a declarat Irina Iliescu, seniorindustrial negotiator al companiei de consultanţă imobiliară.

King Sturge estimează că stocul de spaţii logistice şi industrialemoderne în Bucureşti va atinge un milion de metri pătraţi în 2011.Iliescu apreciază că cererea pe piaţă va veni din partea câtorvanume nou intrate pe piaţă, majoritatea din domeniul automobilelorşi electronicelor, dar şi de la furnizorii şi operatorii logisticiai acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO