Eveniment

Preţul mediu al locuinţelor din Marea Britanie a crescut pentru a treia lună consecutiv în decembrie, ajungând la cel mai ridicat nivel din martie 2023

Preţul mediu al locuinţelor din Marea Britanie a...

Autor: Ştefan Stan

05.01.2024, 10:01 230

Preţul mediu al locuinţelor din Marea Britanie a crescut pentru a treia lună consecutiv în decembrie, ajungând la cel mai ridicat nivel din martie 2023, potrivit creditorului ipotecar Halifax, scrie FT. 

Preţurile medii ale locuinţelor au crescut cu 1,1% luna trecută, a precizat Halifax. Pe parcursul anului 2023, preţurile proprietăţilor au crescut cu 1,7%, arătând o rezistenţă neaşteptată la ratele ridicate ale dobânzilor şi la criza costului vieţii din Marea Britanie.

Kim Kinnaird de la Halifax a declarat că creşterea preţurilor a fost probabil determinată de "o lipsă de proprietăţi ... mai degrabă decât de puterea cererii cumpărătorilor".

Odată cu relaxarea ratelor ipotecare, a spus ea, încrederea cumpărătorilor ar putea creşte în următoarele luni. Cu toate acestea, având în vedere că ratele dobânzilor vor rămâne probabil ridicate, Halifax preconizează că preţurile locuinţelor vor scădea între 2 şi 4 procente în 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO