Eveniment

Pretul benzinei, printre cele mai scazute din Europa

22.11.2007, 18:08 11

Cu un preT de 1,5 dolari pe litrul de benzina, Romania se numara printre tarile cu cel mai ieftin combustibil din Europa unde preturile variaza intre 2,25 dolari/litru si 0,8 dolari/litru.
Potrivit unui studiu realizat de Reuters in 20 de state, citat de Mediafax, cea mai scumpa benzina poate fi cumparata in Norvegia, principalul producator de petrol din Europa, respectiv 2,29 dolari pe litru (circa 1,52 euro), iar cea mai ieftina in Venezuela, cu 0,03 dolari pe litru.
In Europa, pretul benzinei variaza intre 2,29 dolari pe litru in Norvegia si 0,8 dolari in Rusia. In urma Norvegiei se plaseaza, in ordine, Olanda, Belgia, Germania, Marea Britanie, Italia si Franta, cu preturi cuprinse intre 2,25 dolari pe litru si 1,97 dolari pe litru. In Spania, benzina costa 1,94 dolari, iar in Polonia 1,73 dolari pe litru.
In Romania, principalul jucator de pe piata, Petrom, a majorat la inceputul saptamanii preturile la benzina si motorina comercializate in reteaua proprie pana la 1,52 dolari, ca urmare a cresterii cotatiilor internationale.
In SUA, pretul benzinei costa, saptamana trecuta, 0,62 dolari pe litru. Pretul benzinei a crescut luna aceasta la nivel mondial in conditiile in care cotatia petrolului se apropie de 100 de dolari pe baril.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO