Eveniment

Preşedintele WTA: Gest iresponsabil din partea Madrid Open de a-i oferi lui Năstase un rol oficial

Preşedintele WTA: Gest iresponsabil din partea Madrid...

Autor: Andrei Pal

14.05.2017, 12:38 41194

Simona Halep (România, 8 WTA) a reuşit performanţa fantastică de a-şi apăra trofeul de la Madrid, scor 7-5, 6-7(5), 6-2 în finala cu Kristina Mladenovic (Franţa, 17 WTA).

WTA a felicitat-o pe româncă pentru trofeul câştigat, dar i-a pus la colţ pe organizatori, în speţă pe Ion Ţiriac. Şefii WTA au fost extrem de nemulţumiţi de faptul că Ilie Năstase a fost prezent la ceremonia de decernare a trofeului.

"A fost o finală incredibilă şi le felicit din tot sufletul pe Simona şi Kristina pentru tenisul arătat în această zi. Singurul moment care a umbrit ziua a fost invitaţia către domnul Năstase de a participa la ceremonia de decernare a trofeului. Dumnealui este în prezent suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său, iar noi i-am revocat toate drepturile până în momentul în care ancheta va fi finalizată. A fost un gest iresponsabil şi inacceptabil din partea Madrid Open de a-i oferi domnului Năstase un rol oficial. Turneul de la Madrid este unul de nivel Premier, se desfăşoară după cele mai înalte standarde atât la nivel sportiv, cât şi la nivel organizatoric. Aceste standarde organizatorice nu au fost reflectate astăzi", a fost reacţia imediată a lui Steve Simon, preşedintele WTA.

De altfel, şi Simona Halep, în discursul de la finalul meciului, i-a mulţumit lui Ilie Năstase: "Ilie Năstase m-a susţinut la fiecare meci! De asemenea, îi sunt recunoscătoare lui Ion Ţiriac, pentru că a fost lângă mine şi în acest an. Îi mulţumesc şi domnului Manolo Santana (n.r. - directorul turneului), care face ca această competiţie să fie una specială".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO