Eveniment

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, despre alianţa cu PNL: Împreună cu PNL şi UDMR începem o nouă etapă. Am lăsat orgoliile deoparte

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, despre alianţa cu PNL:...

Autor: Mediafax

22.11.2021, 18:41 46

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că prin formarea unui guvern împreună cu PNL şi UDMR începe o nouă etapă. Încă de la începerea negocierilor am lăsat orgoliile deoparte, a adăugat Ciolacu.

Declaraţiile au fost făcute luni în cadrul unei conferinţe de presă.

„PSD a decis sa-şi asume răspunderea, am intrat în negocieri lăsând orgoliile deoparte... Acum intrăm în altă etapă”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a vorbit şi despre principalele strategii ale viitorului cabinet.

„Toate partidele din coaliţie şi-au propus să avem 7% în PIB investiţii, acest guvern va lua măsurile pentru a atrage mai mulţi bani europeni... Sunt măsuri care vor stabiliza România”, a adăugat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a explicat de ce a acceptat PSD ca PNL să numească primul premier în sistemul de rotaţie a puterii.

„Ştiu că mă veţi întreba de ce PSD nu a dat premierul în prima rotaţie. Cu adevărat, PSD a câştigat alegerile şi era îndreptăţit să ceară acest lucru. Am făcut această concesie, pentru că PSD a decis că măsurile pentru oameni sunt mai importante decât funcţiile trecătoare. În acest moment de criză, PSD trebuie să guverneze pentru români, nu să se certe pe funcţii sau aşa-zise ministere cu bani”, a explicat liderul PSD.

Noul guvern va fi format din miniştrii de la PSD, PNL şi UDMR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO