Eveniment

Preşedintele PNL Raluca Turcan: Îl provoc pe Liviu Dragnea ca legea salarizării să fie dezbătută înaintea comisiei de anchetă

Preşedintele PNL Raluca Turcan: Îl provoc pe Liviu...

Autor: Cătălina Mănoiu

19.04.2017, 14:16 113

"În momentul de faţă prioritar ar trebui să fie legea salarizării unitare. Aş vrea ca domnul Dragnea aşa cum pune în şedinţă de urgenţă constituirea acestei comisii parlamentare (de anchetă a alegerilor din anul 2009-n.r.) să pună legea salarizării unitare. Îi fac o provocare public preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, ca în loc de această comisie de anchetă primul lucru dezbătut să fie legea salarizării unitare. După, discutăm şi despre comisia de anchetă", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la Parlament.

Decizia politică a PNL nu se va lua în funcţie de declaraţiile unei persoane care deja se află în anchete penale, a spus Turcan, întrebată dacă liberalii vor vota înfiinţarea comisiei de anchetă.

Raluca Turcan a criticat amânarea legii salarizării unitare "pentru Sfântul Aşteaptă".

"Legea salarizării unitare este pe cale să devină un dezastru pentru coaliţia de guvernare PSD-ALDE. Acestă lege a fost amânată pentru Sfântul Aşteaptă. Degringolada în PSD este maximă şi dezastrul marca Liviu Dragnea imprimată acestei guvernări va da roade în primul rând cu această lege a salarizării unitare", a spus Turcan.

Liderul interimar al PNL a afirmat că "ministrul Muncii abureşte românii şi aruncă fumigene, petarde", făcând trimitere la comisia parlamentară care va ancheta rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2009, "culmea, sub coordonarea unuia care chiar a fost condamnat definitiv într-un dosar privind fraude electorale".

Raluca Turcan a afirmat că o lege a salarizării bugetare trebuie să aibă la bază un set clar de criterii, valori şi dezbateri reale în societate, "nu făcături", iar Guvernul trebuie să îşi asume legea salarizării unitare astfel încât "tot românul" să ştie când vor beneficia de majorările salariale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO