Eveniment

Preşedintele PNL Ludovic Orban: Am avut întâlniri cu partidele din opoziţie. Formarea unei noi majorităţi, foarte dificilă în condiţiile de faţă

Preşedintele PNL Ludovic Orban: Am avut întâlniri cu...

Autor: Cătălina Mănoiu

26.06.2017, 12:22 7101

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că a purtat discuţii cu partidele din opoziţie despre formarea unei noi majorităţi parlamentare, afirmând că un astfel de obiectiv este "foarte dificil" de atins în situaţia de faţă.

"Am avut discuţii cu reprezentanţii altor formaţiuni politice, altele decât PSD. (...) Au fost discuţii cu preşedinţi, preşedinţi executivi, în funcţie de situaţia existentă şi disponibilitatea de participare la negocieri. Unii (sunt dispuşi să susţină o majoritate PNL.n.r.), alţii nu. (...) Îmi voi informa colegii şi în funcţie de rezultatele acestor discuţii exploratorii pe care le-am avut vom lua o decizie. (...) Formarea unei noi majorităţi este foarte dificilă în momentul de faţă. (...) sunt câte semne încurajatoare, doar că nu ne-am apropiat de ...", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, înainte de începerea şedinţei BPEx în care liberalii vor decide dacă vor merge la Cotroceni cu o propunere de premier.

Ludovic Orban a afirmat că s-a întâlnit cu reprezentanţi ai PMP şi nu cu Traian Băsescu.

"(...) Traian Băsescu am văzut că este ocupat în Basarabia", a adăugat Orban.

Ludovic Orban a spus că liberalii susţin în continuare necesitatea alegerilor anticipate, afirmând că parlamentarii "care au fost votaţi masiv în 11 decembrie şi-au pierdut legitimitatea de a mai conduce România"

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO