Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis: Tot ce avem, toate instrumentele fiscale şi economice, toate resursele, inclusiv cele de la UE, sunt puse în slujba românilor, a firmelor şi a angajaţilor. Vom adăuga un nou pachet care să rezolve problemele şi mai multor oameni de afaceri

Preşedintele Klaus Iohannis: Tot ce avem, toate...

Autor: Alex Ciutacu

23.03.2020, 14:16 474

Guvernul şi preşedintele pregătesc un nou pachet economic prin care să ajute angajatorii şi angajaţii afectaţi de pandemia COVID-19, a spus preşedintele Klaus Iohannis, luni, într-o declaraţie de presă.

„Măsurilor sociale şi economice li se va adăuga un nou pachet, care să rezolve problemele şi mai multor categorii de intreprinzători şi oameni de afaceri care se confruntă cu mari greutăţi. Nu este un secret care era starea economiei înainte de izbucnirea eoidemiei. România nu este unde vrem să fie medical sau economic, dar acum nu este momentul de a învinovăţi sau de a căuta ţapi ispăşitori pentru greşelile din treccut”, a spus Iohannis.

Preşedintele României a subliniat importanţa de a face parte din „marea familie europeană” şi a promis că va pune la lucru toate instrumentele pe care le are la îndemână.

„Tot ce avem, toate instrumentele fiscale şi economice, toate resursele, inclusiv cele pe care le putem obţine de la UE, sunt puse în slujba românilor, a firmelor şi a angajaţilor care trec acum prin momente dramatice. Astăzi avem avantajul apartenenţei la marea familie europeană şi, lucrând împreună cu partenerii, vom trece mai uşor peste şocul provocat de această criză”, a adăugat Iohannis.

Ce a mai spus preşedintele Iohannis:

  • A-i ajuta pe ceilalţi înseamnă a sta departe de ei. Oricât de crud şi paradoxal ar suna acest lucru, este adevărat. Menţinerea distanţării sociale este calea care ne va scoate la lumină după această incredibil de dificilă perioadă.
  • Să avem aşadar grijă de părinţii şi bunicii noştri, dar de la distanţă. Trăim momente de cumpănă pentru întreaga omenire, pe care nu le credeam posibile. Urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacităţile statului, dar şi rezistenţa noastră morală şi emoţională.
  • Este momentul să fim puternici şi solidari. Depinde de noi, de modul în care înţelegem cum să ne respectăm şi să îi respectăm pe ceilalţi, să depăşim cu bine această criză care afectează nu doar România, ci şi întreaga lume.
  • Solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi. Adevărata forţă a unei naţiuni este capacitatea de a avea grijă unii de alţii, de a nu abandona pe nimeni.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO