Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis: Suntem în valul doi. Contestarea măsurilor întreţine o stare de neîncredere

Preşedintele Klaus Iohannis: Suntem în valul doi....

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

13.10.2020, 19:29 12038

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seara, că România se află în valul doi al epidemiei de Covid şi spune că a cerut Guvernului să găsească soluţii pentru creşetrea capacităţii secţiilor ATI.

„Suntem deja într-o etapă dificilă, într-un aşa numit val doi al epidemiei, care se înregistrează şi în majoritatea ţărilor europene şi este imperativ să inversăm acest trend negativ. Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, dar trebuie să comunicăm toate aspectele care să-i facă chiar şi pe cei mai reticenţi să conştientizeze gravitatea situaţiei”, a spus Klaus Iohannis în conferinţa de presă de marţi seara.

Acesta a spus că a cerut Guvernului suplimentarea numărului de paturi la secţiile ATI.

„Pentru a ţine sub control această epidemie la nivel naţipnal este obligatoriu să întrerupem lanţul cauzal care facilitează înmulţirea necontrolată a infectărilor. Am solicitat prim-ministrului şi ministrului Sănătăţii să evalueze necesarul de paturi de la ATI şi să crească capacitatea secţiilor de ATI pentru a fi pregătiţi şi pentru situaţii mai grave”, a mai spus Iohannis.

În opinia şefului statului, contestarea măsurilor luate de autorităţi are efecte nocive asupra sănătăţii publice. „Contestările întreţin o stare de neîncredere cu efecte nocive majore asupra sănătăţii publice”, a declarat preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO