Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis: Singura soluţie până când vom avea vaccin eficient reprezintă impunerea unor noi măsuri restrictive severe

Preşedintele Klaus Iohannis: Singura soluţie până...

Autor: Mediafax

10.11.2020, 19:22 24120

Până vom avea un vaccin eficient împotriva coronavirusului există o singură soluţie: impunerea unor noi măsuri restrictive severe, spune preşedintele Klaus Iohannis. 

Iohannis a declarat, marţi seară, că întreaga Europa trece printr-un moment dramatic, în care virusul se răspândeşte foarte puternic, mult mai puternic decât în primăvară. Mai multe state europene sunt în pragul unei mari crize sanitare.

„Până când nu vom avea un vaccin eficient nu există o altă soluţie decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe. Aceasta este singura strategie funcţională şi este adoptată de toate ţările care se confruntă cu explozii de cazuri noi”, a spus Iohannis.

Conform şefului statului, România se confruntă cu o situaţie extrem de complicată, iar restricţiile intrate în vigoare de luni au un singur scop: protejarea populaţiei şi reducerea presiunii uriaşe care apasă pe sistemul sanitar.

Iohannis a afirmat că este imperativ necesar să evităm blocarea spitatelor şi să dăm şansa de tratament tuturor bolnavilor, Covid sau non Covid.

„Este absolut de înţeles că aceste măsuri nu sunt populare, produc supărare şi sunt greu de acceptat”, a adăugat preşedintele.

Din cauza virulenţei virusului, reglementările mai puţin restrictive sunt insuficiente, iar lupta cu pandemia este şi un test al solidarităţii, a adăugat şeful statului.

„Veştile privind apariţia rapidă a unui vaccin sunt destul de bune, dar trebuie să rămânem realişti şi să înţelegem că mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinare. Din fericire, graţie mecanismului european din care face parte, România va beneficia în mod echitabil de vaccin. Avem deja o strategie. Am discutat azi şi despre posibilităţile de stocare şi distribuţie pentru diferite tipuri de vaccin şi am stabilit instituţiile responsabile în acest sens”, a declarat Iohannis, precizând încă o dată că de vaccin va beneficia iniţial personalul din sănătate şi persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe ale bolii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO