Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis: PNL nu a greşit. Alegerea primarilor în două tururi este voinţa mea

Preşedintele Klaus Iohannis: PNL nu a greşit. Alegerea...

Autor: Departamentul Corespondenti

24.02.2020, 19:08 50

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni, că PNL nu a greşit şi că liberalii guvernează responsabil, iar alegerea primarilor în două tururi este voinţa lui.

Întrebat luni seara unde a greşit PNL în această perioadă, şeful statului a spus că PNL guvernează responsabil şi că PSD a greşit pentru că se opune oricărei reforme.

„PNL nu a greşit. PNL guvernează responsabil, rezonabil şi cu cele mai bune intenţii, dar dacă se ajunge la anticipate, nu ţine doar de voinţa preşedintelui sau doar unui partid, ţine de toată conjunctura politică. Iar alegerea primarilor în două tururi e voinţa mea. Nu s-a conturat deoarece PSD s-a opus instituirii modificării legislaţiei electorale. Deci nu, nu PNL a greşit, ci PSD care se opune oricărei reforme”, a spus Iohannis.

Moţiunea de cenzură prin care a fost demis Guvernul Ludovic Orban a fost depusă de PSD în contextul asumării de către Executiv a alegerii primarilor în două tururi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO