Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis: Pensiile vor creşte, însă nu cu 40%, iar alocaţiile pentru copii vor creşte „pas cu pas”

Preşedintele Klaus Iohannis: Pensiile vor creşte,...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

29.07.2020, 18:52 142

Preşedintele Klaus Iohannis dă asigurări că pensiile vor creşte, însă nu cu 40%, Guvernul urmând să calculeze cât va fi majorarea.  Alocaţiile pentru copii vor creşte „pas cu pas”.

Klaus Iohannis a declarat miercuri că pensionarii nu pot fi lăsaţi să plătească integral costurile recesiunii.

„Este evident că o creştere de 40% a pensiilor nu este posibilă, nu sunt bani. Este rezonabil să ne gândim la o creştere a pensiilor, nu putem lăsa pensionarii să plătescă integral costul recesiunii. Pensiile vor creşte. Punct şi clar. Cât va fi această creştere, va calcula Guvernul şi vor veni cu măsurile de rigoare”, a spus Iohannis.

În ceea ce priveşte dublarea alocaţiilor pentru copii, şeful statului a spus că nu va fi posibilă „de azi pe mâine”.

„Ne dorim şi eu şi Guernul să devină realitate, va fi posibilă în etape, sau cum spune cineva, pas cu pas”, a precizat Klaus Iohannis.

Acesta a explicat că România se găseşte într-o situaţie complicată economic, bugetar şi electoral.

„Ne dorim să creştem şi alocaţiile şi pensiile, însă de la dorinţa sinceră la putinţa sinceră este o cale lungă. Dacă economia românească se contractă, poate va fi mai mică de 8%, veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificat iar în loc de un deficit de 3% vom avea unul considerabil mai mare. În aceste condiţii, nu cred că se aşteaptă cineva ca toate cheltuielile iniţiale să poată fi făcute, nu sunt bani pentru toate. Am rugat Guvernul pentru majorări atât cât se poate”, a mai spus preşedintele României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO