Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis: Pe 14 septembrie, majoritatea elevilor vor merge fizic la şcoală. Decizia începerii cursurilor se descentralizează la nivel de judeţ

Preşedintele Klaus Iohannis: Pe 14 septembrie,...

Autor: Ramona Cornea

05.08.2020, 18:19 469

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că pe 14 septembrie majoritatea elevilor vor merge fizic la şcoală. Decizia începerii cursurilor se descentralizează la nivel de judeţ, în funcţie de scenariul în care află localitatea respectivă.

”Pe 14 septembrie începe noul an şcolar, iar pentru majoritatea elevilor înseamnă că vor merge fizic la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei, în fiecare şcoală au fost elaborate trei scenarii, în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Aceste trei scenarii sunt: primul, scenariul verde – în localitatea respectivă a fost puţin de o persoană detectată cu COVID-19 în ultimele două săptămâni, scenariul galben – 1- 3 persoane bolnave detectate în ultimele 14 zile, iar scenariul al treilea, scenariul roşu - au apărut mai mult de trei cazuri, iar în acest caz nu se face şcoală fizic. Decizia se descentralizează la nivel de judeţ. În funcţie de situaţia concretă, locală, se va decide după ce scenariu se va merge”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Criteriul de care se ţine cont în stabilirea scenariilor este numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la o mie de locuitori.

Bucureştiul se încadrează în scenariul „verde”, la fel ca majoritatea localităţilor din România. Numai 50 de localităţi din România s-ar încadra la scenariul roşu în prezent, adaugă preşedintele.

Desfăşurarea cursurilor în mediul online în ultimele luni din a creat multe discuţii în societatea românească pentru că în mediul rural copiii fie nu au avut acces la dispozitivele electronice necesare pentru cursurile online, fie profesorii nu au susţinut acele cursuri online.

Mai mult, aproximativ 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore online, iar doar 64% dintre cadrele didactice de la sat au organizat ore online. Restul au trimis şi exerciţii prin telefon, Whatsapp, Messenger ori teme printate copiilor, pentru că aceştia nu aveau mijloace de conectare online. Peste 55% dintre părinţi nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie; 8% dintre respondenţi afirmă că nu deţin niciun dispozitiv care să-i permită copilului să-şi continue educaţia acasă. Aproape un milion de copii din România învaţă în mediul rural (958.799), iar 2-3 din şcolile din România sunt localizate în rural, conform World Vision România. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO