Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis: Majoritatea copiilor vor merge la şcoală fizic din 8 februarie. În ce condiţii se vor redeschide şcolile

Preşedintele Klaus Iohannis: Majoritatea copiilor vor...

Autor: Ramona Cornea

02.02.2021, 17:09 392

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, din 8 februarie, ar urma să fie dechise fizic şcolile din ţară. în funcţie de o serie de scenarii alcătuite în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19.  

”În ultima săptămână, incidenţa bolii s-a redus puţin – avem ceva mai puţine internate la terapie intensivă şi mai puţine internări, deci trendul este unul descendent. Marea majoritate a ţărilor din UE deschid şcolile, în multe dintre ele sunt deja deschise sau vor fi deschise progresiv în următoarele săptămâni.  În unanimitate, am decis că majoritatea copiilor merg fizic la şcoală din 8 februarie. Trebuie să respectăm situaţia din fiecare localitate, trebuie luate măsuri foarte stricte pentru că ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure”, a spus Klaus Iohannis.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara anterior că elevii care se vor întoarce fizic la şcoală vor primi măşti de protecţie, din un stoc de peste 37 de milioane de măşti pentru învăţământul preuniversitar.

Există trei scenarii în funcţie de care elevii s-ar putea întoarce fizic la şcoală. În scenariul verde, cel în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este de sub 1 la 1.000 de locuitori, toate şcolile se vor redeschide, iar copiii vor merge la şcoală. Scenariul galben, cel în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este de sub 3 la 1.000 de locuitori, presupune că vor reveni în şcoli elevii din grădiniţe, cei din ciclul primar şi copiii din clasele terminale, respectiv clasele a VIII-a, a XII – şi a XIII.

În cazul localităţilor din scenariul roşu, cel în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este de mai mult de 3 la 1.000 de locuitori, vor merge la cursuri doar copiii de grădiniţă şi de ciclu primar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO