Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis, la şedinţa CCR: Primul meu mandat a fost plin de provocări. M-am opus tendinţelor regresive

Preşedintele Klaus Iohannis, la şedinţa CCR: Primul...

Autor: Alexandru Costea

28.11.2019, 16:32 91

Klaus Iohannis a afirmat, joi, că primul său mandat de preşedinte al României a fost unul plin de provocări, însă prin acţiunile sale s-a opus „tendinţelor regresive” pe care le-a considerat un pericol pentru democraţie.

„Votul pe care mi l-au acordat românii pentru un nou mandat de preşedinte reprezintă pentru mine o onoare deosebită şi în acelaşi timp o mare responsabilitate. Primul meu mandat de preşedinte, care se va încheia oficial în foarte scurt timp a fost unul plin de provocări. Timp de cinci ani am rămas permanent conectat la problemele reale ale societăţii, iar prin acţiunile mele m-am opus cu fermitate acelor tendinţe regresive, pe care le-am considerat un real pericol pentru democraţie”, a spus Klaus Iohannis, la şedinţa CCR pentru validarea mandatului său de preşedinte.

Şeful statului a adăugat că e imperativ necesar ca statul să acţioneze în beneficiul naţiunii române.

„ Ne aflăm la 30 de ani de la momentul în care românii au decis să îşi proiecteze viitorul în democraţie, iar construcţia constituţională a răspuns acestui deziderat, instituind mecanisme de protecţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi de bună funcţionare a autorităţilor statului. Este imperativ ca actorii statali care însufleţesc această construcţie să acţioneze în beneficiul naţiunii române”, a subliniat Iohannis.

Klaus Iohannis a participat, joi, la şedinţa solemnă a CCR pentru validarea celui de-al doilea mandat de preşedinte al său. Şeful statului este însoţit de premierul Ludovic Orban şi de toţi membrii Guvernului.

„Cu unanimitate de voturi, CCR, în numele legii hotărăşte: Validează alegerea domnului Klaus Werner Iohannis în funcţia de preşedinte al României”, a spus Valer preşedintele CCR, Dorneanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO