Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis: În Senat a trecut, tot tacit, o altă iniţiativă a UDMR, prin care se constituie un cod administrativ care prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal

Preşedintele Klaus Iohannis: În Senat a trecut, tot...

Autor: Ştefan Stan

04.05.2020, 14:14 346

Preşedintele Klaus Iohannis a dat lămuriri cu privire la declaraţiile sale legate de autonomia Ţinutului Secuiesc. ”Am făcut atunci nişte afirmaţii şi sper să fi fost bine înţeles. Nu am niciun fel de problemă cu persoanele de etnie maghiară, îi cunosc pe mulţi, am avut şi am colegi, îi respect. Marea majoritate sunt oameni de treabă, harnici, care şi le văd pe ale lor. Problema pe care o am este cu politicienii, în special cu cei din PSD, care au încercat să promoveze o legislaţie care priveşte autonomia Ţinutului Secuiesc”, a spus Klaus Iohannis. 

”Este surprinzător şi supărător. Au încercat să se scoată PSD-iştii şi după scurt timp au introdus legislaţia în Senat, unde au picat-o. Dar iată că vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. În Senat a trecut, tot tacit, o altă iniţiativă a UDMR, care se constituie un cod administrativ cu cel existent deja. Acest cod administrativ introdus de UDMR în circuit parlamentar, prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal. De data aceasta, PSD nu poate să spună că nu a ştiut, fiindcă această iniţiativă a trecut prin comisiile senatului, unde membri PSD au votat pentru”, a declarat preşedintele. 

Acum probabil, după ce am arătat public ce se doreşte, vor găsi o formă să voteze şi împotriva acestei legi, însă nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD este evident în situaţia de a promova anumite acte administrative, legi, care vin să ducă la autonomia Ţinutului Secuiesc, ori aşa ceva este pur şi simplu neconstituţional şi nu voi tolera apariţia unor astfel de legi. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO